Nasz oferta menu świątecznego łączy polskie przyzwyczajenia żywieniowe z nowoczesną kuchnią. Przyjmujemy zamówienia zarówno na realizację całego przyjęcia w naszej jadłodajni, jak i na dostawę poszczególnych potraw we wskazane przez Państwa miejsce. Organizując przyjęcie w domu możemy serwować posiłki na Państwa zastawie lub za symboliczna opłatą warto skorzystać z naszej kompletnej i eleganckiej porcelany. Poniżej przedstawiamy listę menu przygotowaną na okazję Świąt Wielkanocnych oraz Świąt Bożego Narodzenia:
- 1. Barszcz biały na zakwasie z jajkiem i z białą kiełbasą
- 2. Kiełbasa biała pieczona
- 3. Półmisek mięs pieczonych z dekoracją
- 4. Jajka w szynce na sałatce jarzynowej
- 5. Jajka faszerowane pieczarkami
- 6. Jajka faszerowane z koperkiem
- 7. Jajka faszerowane czerwone
- 8. Jajka w sosie tatarskim
- 9. Pomidor z serem mozarlla
- 10. Sałatka gracka
- 11. Sałatka jarzynowa
- 12. Pasztet drobiowy
- 13. Schab z galarecie
- 14. Pierś indycza pieczona
- 15. Faszerowane pieczarki
- 16. Pieczarki w cieście
- 17. Tartanka z łososiem i cytrynką
- 18. Tartanka z rybą maślaną
- 19. Tartanka ze śledziem
- 20. Tartanka z pasztetem z dziczyzny
- 21. Tartanka z pastą jajeczną
I. Dania zimne:
1. Śledź w śmietanie
2. Śledź po kaszubsku
3. Śledź po rosyjsku z czarnym kawiorem
4. Śledź w oleju
5. Karp w galarecie
6. Ryba po grecku
7. Ryba faszerowana
8. Deska wędlin i mięs pieczonych
9. Deska serów
10. Łosoś w sosie cytrynowym
11. Sałatka jarzynowa
12. Sałatka ryżowa z tuńczykiem
13.Sałatka brokułowa z jajkiem
14. Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie żurawinowym
15. Korki śledziowe z papryką, oliwką
16. Jajka w majonezie
17. Jajka faszerowane pieczarkami
18. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
19. mini tatar z łososia na krążkach chlebowych
20.karp po żydowsku
II. Zupy:
1. Barszcz czerwony czysty
2. Barszcz czerwony z pasztecikami ( kapusta i grzyby)
3. Barszcz czerwony z uszkami
III. Dania na ciepło
1. Karp smażony
2. Kapusta z grzybami na oleju lnianym
3. Pierogi z kapustą i grzybami
4. Pierogi z mięsem
Zaufali nam: